Home           Explicatii Vise           Top 10 vise           Semnificatia cosmarelor           Interpretarea Viselor          Carte de Vise          Sfaturi pt. vise
 


LITERA VISELOR

A     M
B     N
C     O
D     P
E     R
F     S
G     T
H     U
I     V
L     Z

     


                

Explicatii Vise

     


   
 In vise, vom incerca sa explicam si vom gasi o lume ciudata in care orice e posibil - monstri, superputeri, si ciudateniile care totusi exista in lumea noastra din vis. Cu toate acestea, ceea ce este un vis? In timp ce psihologii inca mai continua sa dezbata aceasta problema, cei mai multi dintre ei au ajuns la concluzia ca visele pot avea o semnificatie personala puternica pentru visator.Explicatia cea mai populara a viselor este faptul ca acestea semnifica mintea inconstienta (subconstientul).

     Explicatiile viselor – Sigmund Freud

      Freud, un psiholog care a pus bazele psihanalizei, a afirmat ca visele sunt "gardienii" din somnul nostru. Potrivit explicatiilor lui, trebuie sa suprimam toti stimulii externi (cum ar fi temperatura, zgomotul, durerea) si toti stimulii interni (cum ar fi emotiile si temerile), in scopul de a dormi. Pentru a face acest lucru, organismul creeaza visele, in plus, Freud credea ca visele apar pentru a indeplini dorintele suprimate care nu au putut fi indeplinite in lumea reala; De asemenea, el crede ca cele mai multe dintre aceste dorinte suprimate erau susceptibile de a fi de natura sexuala. In vise, potrivit lui Freud, inconstientul nostru, fie prin mijloace literale sau simbolice, ne permite sa "experimentam" ceea ce am dorit. Freud a concluzionat ca, in scopul de a gasi explicatia viselor, trebuie sa le analizam pâna când vom descoperi ceea ce este interzis sau o dorinta nesatisfacuta care a determinat un anume vis.

      Explicatiile viselor – Carl Jung

       Jung, a fondat psihologia analitica, a concluzionat ca visele exprima mai multe tipuri de gândire inconstienta, mai mult decât dorintele neimplinite ale lui Freud. Jung credea ca toate visele au o explicatie care ar putea varia de la frica de a spera, la dorintele neimplinite lui Freud. Astfel semnificatia viselor si eplicarea lor este mult mai dificila decât ceea ce Freud vrea sa ne faca sa credem, datorita gamei largi de posibile explicatii pentru continutul unui vis. De exemplu, Jung credea ca un vis despre introducerea unei chei intr-un sistem de blocare ar putea simboliza actul sexual sau gânduri pline de speranta ale noilor posibilitati in viata.

Astfel, visele au o semnificatie personala pentru visator. Un vis ar putea semnifica ceva cu totul diferit pentru o alta persoana. Visele pot ajuta pe cineva descopere sentimentele sale adevarate, gândurile si valorile, in cazul in care poate face o interpretare corecta. Semnificatia lucrurilor prezente in visele tale, probabil, au un fel de explicatie personala, va trebui sa examinezi ceea ce inseamna aceste lucruri pentru tine si ceea ce ar putea simboliza, eventual. De exemplu, un vis cu un caine ar insemna, probabil, ceva diferit la un crescator de caini decât pentru un adult care a fost muscat de un caine in copilarie. De aceea, trebuie sa-ti explici semnificatia viselor tale printr-o auto-examinare profunda.

In concluzie, exista mai multe explicatii ale viselor si pentru a determina semnificatia lor completa. Speram ca veti gasi simboluri utile in explicatiile populare prezentate in acest site.