Home           Explicatii Vise           Top 10 vise           Semnificatia cosmarelor           Interpretarea Viselor          Carte de Vise          Sfaturi pt. vise
 


LITERA VISELOR

A     M
B     N
C     O
D     P
E     R
F     S
G     T
H     U
I     V
L     Z

     


                

Carte de Vise

     


   
 Ce este o carte de vise ?

     Visele sunt o deformare a realitatii, spre exemplu, un adolescent poate visa in loc de o fata la care tine, un crin alb; in cartea viselor crinul alb semnifica puritatea fetei. Sau in locul unui vis in care face dragoste cu o fata, acesta poate visa ca taie o floare alba cu cutitul. Visele folosesc imagistica pentru a ne informa asupra defectelor fizice si mentale ale noastre dintr-o anumita situatie din viata. Pentru ca exista aceasta deformare a semnificatiei viselor, trebuie sa existe si o cheie care ne poate deschide intelesul unei carti de vise. O simpla insiruire a unor simboluri nu va ofera semnificatia corecta a viselor, toate aceste simboluri trebuiesc corelate iar visul trebuie inteles ca si cum ati citi o carte, un roman la care subiectul este oarecum confuz. Visele va apartin, ele sunt o expresie a personalitatii voastre si nu a cuiva caruia ii cereti sa va interpreteze un vis anume.
     Intelegerea semnificatiei viselor este treaba specialistului ? Un specialist trebuie sa posede o tehnica precisa cu care l-a inzestrat practica psihologiei si a simbolurilor (cartea viselor). Mai mult, semnificatia unui vis trebuie sa ia in considerare toate detaliile cheie, adeseori un simplu amanunt "nesemnificativ" poate duce la explicarea eronata. In primul rand cel mai important lucru este ca visatorul sa accepte sa povesteasca visul cu lux de amanunte, chiar daca majoritatea semnificatiilor par aberante si absurde, povestind si consultand o carte de vise veti gasi mai multe intelesuri decat v-ati astepta.